Opmerkelijk & inspirerend

climate summit

De kerstdagen naderen met rap tempo. En volgende week zitten we allemaal te bedenken wat onze goede voornemens voor het komende jaar zullen zijn. Die we na een paar weken alweer vergeten zijn. Ik voel een bekende haast – de haast die ik altijd voel als een jaar zijn einde nadert.

Ik zit hier op mijn vaste schrijfstekkie bij de Coffee Company en voordat ik beland in een deprimerende blog, houd ik mezelf tegen. Ik zet een drietal mooie links/verhalen op een rijtje die mij de afgelopen tijd hebben doen glimlachen. Een overzichtje van opmerkelijke & inspirerende verhaaltjes en plaatjes. Hmm, nieuw serietje? Wie weet. (Ja, ik ga ook wel weer eens een nieuwe in de serie “Op thrillerpad” schrijven, maar nu effe niet.)

Opmerkelijk & Inspirerend…

toespraken1. Wubbo’s speech aan de mensheid, op zijn sterfbed, heeft de lijst van “mooiste, beste en meest inspirerende Nederlandse toespraken ooit” gehaald.

Zie http://www.historien.nl/npo-geschiedenis-presenteert-de-mooiste-beste-en-meest-inspirerende-nederlandse-toespraken/

Dat had hij wat gevonden!

 

2. Deze prachtige, ironische en zeer rake cartoon verscheen tijdens de klimaattop in Parijs:

c. Joel Pett #EarthtoParis
c. Joel Pett #EarthtoParis

3. Een persoonlijke: de surprise die ik dit jaar voor Sinterklaas kreeg, van mijn oudste zoon. Ik ontving een megagroot boek met de voor mij overbekende werktitel ‘Duveltje in het doosje‘ (mijn zoon vroeg een keer zeer terloops aan mij “wat is de titel van je boek, mama?”). Het boek staat op mijn werkkamer als een soort geruststellende vuurtoren en stelt mij gerust: “hij komt er, je thriller, kijk maar!”

duveltje 1  duveltje 2

Nu kan ik weer even verder met mijn boek. Hopelijk kan ik de haast wat dempen.

Ik wens jullie alvast heel fijne kerstdagen.

 

 

 

Scroll naar boven