Herdruk ‘De zeven levens’ verschijnt op 18 mei

9789059729131_frontcover_200

‘Natuurlijk zijn er legio bezwaren tegen een dochter die de biografie van haar vader schrijft, maar de frisse toon, de humor en de onopgesmukte verhalen zijn een goed tegengif tegen klefheid.’ – Nederlands Dagblad.

‘Het is een spannend jongensboek geworden, geschreven door een vrouw.’ – Margriet.

‘Dochter Gean heeft een uitstekend boek geschreven over haar vader. Van een mogelijke zwakheid, namelijk dat ze te emotioneel betrokken is, heeft ze haar kracht gemaakt. Omdat Ockels zijn dochter serieus neemt, is hij zeer openhartig en weet zij tot hem door te dringen.’ – Delta.

9789059729131_frontcover_600De gewijzigde herdruk van De zeven levens van Wubbo Ockels verschijnt op 18 mei 2015, een jaar nadat Wubbo Ockels overleed. Een extra hoofdstuk beschrijft zijn zevende, en laatste leven, waarin hij tegen uitgezaaide niercelkanker strijdt.

Wubbo Ockels was vooral bekend als ruimtevaarder of milieuvoorvechter. Hij initieerde grote, inspirerende projecten. In De zeven levens van Wubbo Ockels toont zijn dochter Gean juist een persoonlijk portret van hem en schetst een beeld van de man achter de prestaties.
Wubbo Ockels vertelde Gean in 2009 dat hij op dat moment zijn zesde leven leidde. Samen reisden zij naar de plaatsen waar vijf levensbedreigende gebeurtenissen plaatsvonden. Niet alleen om het verleden op te zoeken, maar vooral om te kijken naar de ontwikkeling van zijn levensspoor daarna.

Gean laat naast zijn emotionele, ideologische en filosofische kant ook Ockels’ opmerkelijke kijk op tijd en zwaartekracht zien. Voor deze herdruk blikt Gean in een extra hoofdstuk terug op zijn ‘laatste leven’. In dit zevende leven vormt Wubbo zijn duurzaamheidsboodschap ‘Happy Energy’ en bepleit dat wij allen ‘astronaut van ruimteschip Aarde’ zijn.

De zeven levens van Wubbo Ockels kost € 18. Hij is nu al vooruit te bestellen via eburon.nl/de_zeven_levens_van_wubbo_ockels

De citaten bovenaan zijn ontleend uit Interviews en Recensies die na de eerste druk (in 2010) verschenen.

Scroll naar boven