De dag voordat je op vakantie gaat

De dag voordat je op vakantie gaat, is een tot de nok toe volgepropte dag. “Nog even dit,” wordt tot zijn uiterste grenzen gerekt. Ineeens passen er wel 40 uur in 24 uur.┬áDat is een vanzelfsprekendheid op de dag voor de dag voordat je op vakantie gaat. En dat is, voor mij, vandaag.

Vandaag is zen. Vandaag kan ik nog een beetje niksen.

De interne vragen zijn er heus. Zal ik er alvast een wasje ingooien? Zal ik toch nog even strijken? Zal ik in elk geval de tassen alvast pakken? Moet ik voor zessen nog even naar de drogist; dan is dat alvast gedaan? Maar ik doe het niet. Nog sterker: ik ga vanavond uiteten. Zomaar, spontaan.

Morgen is al erg genoeg. Waarom zou ik dat vervroegen naar vandaag?

Ik weet het al. Ik ga nog even schrijven. Tot het eten. De vakantie is voor mij dan toch al stiekem begonnen.

Scroll naar boven