Boekenhoekje: 'Vader & Dochterboek'

Boekenhoekje Vader en Dochterboek5_460x260

Boekenhoekje wordt mijn eerste aparte rubriekje hier op deze website. Ik vind het leuk om naast nieuws ook eens iets anders te posten. Over boeken die ik lees. Want lezen is leuk. In Boekenhoekje zet ik superkorte recensies van boeken die ik gelezen heb en de moeite waard vind om te delen.

Ik stel mezelf steeds dezelfde vragen na het lezen van een boek. Ik ga niet de diepte in over het boek zelf, want dat doen andere sites al en beter (waar ik dan ook naartoe zal linken). De vragen die ik mezelf stel zijn:

  1. Wat voor boek is dit eigenlijk?
  2. Waarom ging ik dit boek ook alweer lezen?
  3. Laatste pagina gelezen…en toen?
  4. Wat heb ik geel gemarkeerd of onderstreept?
  5. Weet je wat mij nou opviel?
  6. Waar is een beetje zinnige informatie over het boek te vinden?
 Ik laat wel even zien wat ik bedoel. Het eerste boek in het Boekenhoekje gaat over – hoe toepasselijk voor mij:

Vader&dochterboekVader & Dochterboek van Hannah & Bert Wagendorp

ISBN 9789044533958
Fysieke exemplaar van 251 pagina’s gelezen.

 

 

 

 

 

Wat voor boek is dit eigenlijk?

Een bonte verzameling stukjes over de vader-dochterrelatie: brieven tussen vaders en
dochters, liedteksten, bekende vaders & dochters, films, psychologie, bijbelverwijzingen, biologie, enz. Kortom, alles wat met die relatie te maken heeft.

Waarom ging ik dit boek ook alweer lezen?

Omdat mijn eigen twee boeken ook over de vader-dochterrelatie gaan. Ik was er dus benieuwd naar en kreeg het toen ook nog heel lief toegestuurd door de uitgever :-).

Laatste pagina gelezen…en toen?

Was ik mij intens bewust van de afwezigheid van mijn vader! Dit boek is heel leuk om als dochter met je vader te delen, om even erbij te pakken als je elkaar ziet en dan passages met elkaar te bespreken. Ik miste de input van mijn vader. Ik werd daardoor soms verdrietig tijdens het lezen.

Wat heb ik geel gemarkeerd of onderstreept?

“Ik zie haar op Schiphol naar de douane lopen. Zo’n klein meisje nog, met zo’n grote rugzak. Waarom is er geen wet die dit verbiedt? Hebben Kamerleden geen dochters?”

Weet je wat mij nou opviel?

Dat er heel wat bekende vaders en dochters in staan maar dat de beschrijving van hun relatie oppervlakkig blijft. Terwijl die relatie juist zo boeiend is. Wat doen die vaders en dochters met dat gegeven van ‘bekendheid’? Hoe beïnvloedt dat de relatie tussen vader en dochter? Dat is wat mij interesseert (daar gaat mijn Dit boek gaat niet over mijn vader dan ook over). Aan de andere kant staat er het aangrijpende verhaal ‘De Brief’ tegenover, verteld vanuit een wisselend perspectief van vader Bert en dochter Hannah. Dat raakte mij diep.

Waar is een beetje zinnige informatie over het boek te vinden?

De samenvatting en de redactierecensie op bol.com zijn best wel ‘spot on’: http://www.bol.com/nl/p/vader-en-dochterboek/9200000036134987/
Boekenhoekje Vader en Dochterboek5_460x260
Scroll naar boven