Gean Ockels

Gean Ockels is de auteur van onderstaande twee boeken. Ze schrijft momenteel aan een derde. 

De zeven levens van Wubbo Ockels

De zeven levens van Wubbo Ockels

Wubbo Ockels was vooral bekend als ruimtevaarder of milieuvoorvechter. Hij initieerde grote, inspirerende projecten.

In De zeven levens van Wubbo Ockels toont zijn dochter Gean juist een persoonlijk portret van hem en schetst een beeld van de man achter de prestaties.

Samen reisden zij naar de plaatsen waar vijf levensbedreigende gebeurtenissen voor hem plaatsvonden.

Dit boek gaat niet over mijn vader

Dit boek gaat niet over mijn vader

‘Familie van…?’ kreeg Gean Ockels standaard te horen als zij haar achternaam noemde. Want iedereen kende haar vader.

Zij onderzocht welk effect het ‘dochter van een BN’er’ zijn nu precies op je leven heeft. Wat zijn de voor- en nadelen van een bekende achternaam? Om dat te achterhalen las ze psychologische studies en interviewde ze zeven ‘dochters van’.

Zeer interessant boek over hoe het is om dochter van een bekende Nederlander te zijn. Wat het leuk maakt is dat het boek geschreven is door een ervaringsdeskundige. Je leest het met een lach en een traan. Ook leuk om te lezen hoe 'gewoon' een bekende vader soms kan zijn (en soms ook helemaal niet).
konin079
review op bol.com
Ik vind het ongelooflijk knap hoe Gean Ockels een heel doordringend maar genuanceerd beeld geeft van het hebben van een beroemde vader. De interviews op zich zijn interessant, maar het is het geheel dat zij ervan maakt als ervaringsdeskundige en onderzoekster wat het nog fijner maakt om te lezen. Het is of je als lezer echt deelgenoot wordt van sommige ervaringen van, en van het zijn van een dochter-van.
AEekhout
review op bol.com
Een van de belangrijkste conclusies die ik na het schrijven van dit boek kon trekken, was dat ‘gewoon’ niet altijd ‘gewoon’ is, en ‘bijzonder’ niet altijd ‘bijzonder’.
Suus Ruis
Journalist blad Vriendin en dochter van Willem Ruis
Ik moest grinniken toen ik las dat talloze vrouwen ongevraagd aan Gean vertellen dat ze stiekem een beetje verliefd op haar vader waren.
Suus Ruis
Journalist blad Vriendin en dochter van Willem Ruis
Misschien ben ik naïef, of heb ik jarenlang mijn ogen gesloten voor bepaalde dingen, maar het is verbazingwekkend hoeveel Gean en ik – en alle door haar geïnterviewde dochters – met elkaar gemeen hebben.
Suus Ruis
Journalist blad Vriendin en dochter van Willem Ruis
Stof genoeg voor dochter Gean om een prachtig boek te schrijven: een reis door de tijd en bijzondere gebeurtenissen.
Margriet
Interview in Margriet
Scroll naar boven