Bij Tijd voor MAX: De zeven levens van Wubbo Ockels

Tijd voor Max

DSC_4029CSC_1877DSC_4066DSC_4068

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is 18 mei een jaar geleden dat mijn vader Wubbo Ockels overleed aan de gevolgen van uitgezaaide nierkanker. Om te praten over hoe dat ‘voor ons’ is, schoven mijn moeder Joos, mijn broer Martin en ik afgelopen maandag, 11 mei, aan tafel bij Tijd voor Max. Het was een bijzondere uitzending voor ons, omdat we voor het eerst met z’n drietjes tegelijk op televisie kwamen en voor het eerst op deze manier gezamenlijk terugkeken op Wubbo’s ‘laatste leven’.

Kijk het hier terug: Tijd voor MAX fragment: De zeven levens van Wubbo Ockels 

Over De zeven levens van Wubbo Ockels

Tijd voor MaxNatuurlijk praatten we ook over de gewijzigde herdruk van De zeven levens van Wubbo Ockels, waar ik een extra hoofdstuk voor schreef om het boek ‘af te ronden’. Deze herdruk is verschenen en te bestellen bij de boekhandel – ook de online boekhandels zoals bol.com, via de uitgeverij Eburon.nl en via mijn webshop.

Presentator Sybrand Niessen was verrast dat ik zo ‘eerlijk ben’ in het boek. ‘Je noemt hem zelfs egocentrisch.’ Ik legde uit dat ik heb geprobeerd beide kanten van mijn vader te belichten: wat niet zo leuk was en wat hem geweldig maakte. Sybrand vond het nieuwe hoofdstuk aangrijpend en was onder de indruk, en dat raakte mij weer. Het fragment waarin Sybrand en ik over De zeven levens van Wubbo Ockels praten, begint bij 34:00.

Foto’s: Hans Vink

Scroll naar boven