Aan tafel voor een nieuw webavontuur

Ik begin aan nieuw webavontuur. Een statische, informatieve website op Google en een vrolijke, maar eenvoudige blog op WordPress naast elkaar, dat kan zo niet langer. Dat moet gecombineerd worden. Tot één magnifieke, overzichtelijke website met posts, plaatjes, info, etc. (uh, mmm, tja, dat is althans de bedoeling…).

Een partner en een weblogsite

Afgelopen vrijdag had ik daarom een afspraak met een bekende die meer bekend is met WordPress dan ik. Aangezien ik in WordPress een fijne, begrijpelijke partner heb gevonden, wil ik deze aan mijn zijde op mijn nieuwe avontuur. Ik wil – ondersteund door eerdergenoemde bekende – de blog dus gaan uitbreiden tot site+blog. Laten we het een weblogsite noemen. Conclusie van de expert: niet langer op de gratis proefverpakkingen teren. Het wordt tijd dat ik voor mezelf een eettafel aanschaf, oftewel een echte heuse host zoek.

Proefverpakkingen of plug-ins

Waarom hosting als je gratis een website-je op wordpress.com kunt laten draaien? Nou, je kunt bijvoorbeeld geen plug-ins voor je gratis blog op wordpress.com installeren. En ik vind het sneu als mijn Instagram en Pinterest plaatjes niet mogen meetafelen op mijn websiteblog. Daarvoor heb ik plug-ins nodig en dan moet ik niet kiezen voor de proefverpakking van .com, maar voor het vijfgangendiner aan de eikenhouten eettafel van .org.

Webavontuur

Het mailtje is net binnen van mijndomein.nl. Mijn hostingcontract is aangevangen. Ik kan gaan bouwen aan mijn websiteblog. Spannend! Mijn nieuwe webavontuur begint!

Update

Bovenstaande bericht is gekopieerd van mijn OUDE WordPress site en prijkt nu op mijn NIEUWE site. Avontuur geslaagd :).

Scroll naar boven