Tweede boek komt eraan

Gean bij TU Delft
Gefotografeerd bij TU Delft, waar mijn vader werkte.

Mijn Twitter-volgers wisten het al: mijn tweede boek komt dit jaar nog uit! “Dit boek gaat niet over mijn vader” gaat…niet over mijn vader. Maar over zijn dochter. En andere dochters van Bekende Nederlanders (papa’s dan wel). Het beantwoordt die lastig te beantwoorden vraag die ons best vaak gesteld wordt: “Hoe is het nou om de dochter van [vul bekende papa’s naam in] te zijn?”

Het is me een lange reis geweest. Op het moment dat De zeven levens van Wubbo Ockels in de boekhandels lag, begon het idee voor dit tweede boek al te kristalliseren in mijn hoofd. Voor de promotietoer van De zeven levens was ik onder andere te gast bij een praatprogramma van Carrie ten Napel en ik legde mijn idee aan haar – als dochter van sportverslaggever Evert ten Napel – voor in de kleedkamer. Zij was enthousiast. En toen wist ik: dit ga ik doen. Ik ga op onderzoek naar wat bekendheid van een ouder [vader] doet met je als kind [dochter]. Wat zijn de voordelen? De nadelen? Hoe zit het met de beruchte “kruiwagen”? En: ben ik de enige die jarenlang mijn achternaam liever niet vermeldde?

Wist ik veel dat het vier jaar zou duren. Alhoewel ik dat best had kúnnen weten. Alles duurt altijd veel langer dan je denkt.

Gekilde darlings

Ik ben tientallen uren surfen, twee psychologische artikelen, een handvol tijdschriftartikelen, zeven interviews, twee weggegooide eerdere versies, een aantal gekilde darlings en een stapeltje afwijzingen van uitgeverijen verder. (Als je van dit soort ups en downs houdt: volg @GeanOckels op Twitter :-).)

Maar nu komt ie dus echt, naar verwachting in november. De hoofdstukken zijn afgerond en liggen bij de redacteur. Ik moet *alleen nog maar* het slothoofdstuk schrijven. Ga ik deze maand doen. Echt. Na dit blogje begin ik. Heus.

Voorintekenprijs

logo eburonOndertussen zorgt Uitgeverij Eburon dat het boek daadwerkelijk gaat verschijnen. Als papieren boek en als e-boek. Er komt een speciale voorintekenprijs voor de vroege vogels, maar ook de normale prijs wordt niet hoog, hoor. Jullie kunnen hem allemaal aanschaffen zonder pijn in de portemonnee. Houd mijn Twitter-account, deze website, of de website van de uitgeverij in de gaten als je hier meer over wilt weten.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.