Interview in De appel & de boom

Kroniek voorkantIk ben geïnterviewd over mijn relatie met mijn vader Wubbo Ockels voor ‘De appel & de boom’. Dat is een rubriek in Kroniek, het blad van Dela uitvaartorganisatie. In deze rubriek komen (klein)kinderen aan het woord over hun beroemde (groot)ouder. Mijn interview heeft de titel ‘Lang niet iedereen kende de echte Wubbo’ meegekregen.

Ik praat over mijn vaders wilde plannen, over de minder bekende kant van Wubbo, over de aanleiding en onze gesprekken voor het boek De zeven levens van Wubbo Ockels, over hoe mijn vader omging met zijn kanker, over de herdenking en…over mijn nieuwe boek dat volgende maand verschijnt.

Lees het interview op de Dela-website.

Het is overigens een heel leuke serie. Kijk ook maar naar de andere interviews, bijvoorbeeld die van andere dochters van bekende Nederlanders zoals Suus Ruis en Frieda Mulisch. Mocht je zulke verhalen nou interessant vinden, moet je zeker mijn tweede boek bestellen!

One thought on “Interview in De appel & de boom

  1. Beste Gean, Ik ben 54 jaar en was erg onder de indruk van je verhaal in de Kroniek van de Dela. Ik volg al sinds mijn jeugd veel over ruimtevaart en sterrenkunde. Ook ik heb mijn vader al vroeg verloren aan kanker (1984).
    Ik heb het grootte voorrecht gehad om je vader een hand te schudden op het door Chriet Titulaar georganiseerde SPACE ’86. Ik heb toen ook zijn handtekening in het boek, wat de Panorama uitbracht in 1985, “Het levensverhaal van een zwevende Hollander”, laten zetten. Dit koester ik zeer. Ik waardeerde je vader zeer om zijn visie en zijn wijze standpunten over het leven enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *