Dit boek gaat niet over mijn vader

cover_RGB_klein

Subtitel: Ervaringen van dochters van Bekende Nederlanders
ISBN: 9789059729124
Pagina’s: 174
Uitvoering: Paperback
Uitgeverij Eburon
Verschenen: december 2014
Prijs: € 12,50

Bestellen

‘Familie van…?’ krijgt Gean Ockels standaard te horen als zij haar achternaam noemt. Overal waar zij komt, te pas en te onpas. Want iedereen kent haar vader. ‘Jij weet zeker alles van ruimtevaart’ of ‘jij bent vast heel goed in wiskunde’, kreeg zij als kind te horen. Mensen hebben nu eenmaal een beeld bij de dochter van astronaut en Bekende Nederlander Wubbo Ockels. ‘Zij zal rijk en verwend zijn’, is de verwachting. En als zo’n dochter van een BN’er een baan krijgt, is dat vast dankzij een ‘kruiwagen’.

Gean Ockels onderzocht welk effect het ‘dochter van een BN’er’ zijn nu precies op je leven heeft. Wat zijn de voor- en nadelen van een bekende achternaam? Om dat te achterhalen las ze psychologische studies en interviewde ze zeven ‘dochters van’. De vaders van deze zeven vrouwen hebben uiteenlopende beroepen: van politicus tot voetballer, van tatoeëerder tot acteur. Ook de ‘dochters van’ leiden uiteenlopende levens, maar ze hebben opvallend veel gemeen, zoals de strijd om uit de schaduw van hun vader te stappen. In Dit boek gaat niet over mijn vader vertellen de zeven dochters en de auteur openhartig over hun ervaringen en gaat het nu eens een keer niet over hun vader.

In dit boek interviewt de auteur:
Carrie ten Napel (dochter van sportverslaggever Evert ten Napel),
Eva Ruis (dochter van tv-presentator Willem Ruis),
Sanne Terlouw (dochter van politicus en schrijver Jan Terlouw),
Sanne Kraaijkamp (dochter van acteur Johnny Kraaijkamp sr.),
Morrison Schiffmacher (dochter van tatoeëerder Henk Schiffmacher),
Sylvia Timofeeff (dochter van weerman Peter Timofeeff)
en Debbie Koeman (dochter van profvoetballer en coach Ronald Koeman).

Media

Ga naar ‘In de media‘ voor interviews en televisie-optredens over dit boek.

Waar te koop?

Dit boek gaat niet over mijn vader is in de webshop te koop, maar ook te bestellen bij alle boekhandels en online boekwinkels. Ook Uitgeverij Eburon verkoopt het boek via hun eigen webshop: http://www.eburon.nl/dit_boek_gaat_niet_over_mijn_vader

Laatste nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *