Lezersreacties

Veel lezers van De zeven levens van Wubbo Ockels hebben een reactie naar de auteur gemaild (of via een andere weg gestuurd). Hieronder een selectie:

Ik ben heel blij met je boek!

Het is fascinerend om te lezen hoe je vader met de obstakels is omgegaan die hij in zijn leven is tegen gekomen. Ik heb daar als ondernemer een aantal herkenningspunten in gevonden maar zeker ook nieuwe inzichten. De gedrevenheid en doortastendheid die je in het boek beschrijft herken ik goed; de doelgerichtheid om een probleem het hoofd te bieden vond ik mooi om te lezen en een leidraad voor de toekomst. De filosofie over de tijd vind ik prachtig en omdat ik (ook) een natuurmens ben, heb ik veel bewondering voor alles wat je vader doet.

Ook dat maakte het voor mij een ontzettend leuk boek om te lezen.

J.H. (reactie via e-mail)

Ik vind het echt een heel indrukwekkend, mooi en open boek.

M.A. (reactie via e-mail)

Jouw boek maakt diepe indruk op mij. Omdat het zo ‘echt’ is. Ik ben van 1959, Apollo heeft mij gevormd, trots op Wubbo als NL astronaut, maar dat is het niet. De mix van ‘hautnah’ (Duits) meebeleven, ‘erbij’ zijn én de filosofische component raken van een diep maar onconventioneel denker.

B.H. (reactie via LinkedIn)

Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Gean heeft de gave om te interviewen, om door te vragen, stiltes te laten vallen, later op een geschikter moment iets terug te koppelen en blijft daarbij zichzelf. Ze slaat niet op hol en heeft de gave om een verhaal te vertellen. […]

Het gaat natuurlijk […] veel over Wubbo, maar dat is natuurlijk ook de insteek van het boek. Maar het gaat ook over een dochter die haar vader veel te weinig heeft gezien, daar best eigenlijk een beetje pissig en teleurgesteld over is en dit boek gebruikt om een deel van dat verleden samen met hem te reconstrueren. Wat zullen ze een plezier hebben gehad. Maar wat ik heel erg knap vind (opnieuw hulde aan het journalistieke vermogen van Gean) is, dat ze zich in bepaalde aspecten zo kan verdiepen. Het vliegtuig ongeluk bijvoorbeeld. Prachtig zoals ze dat heeft uitgediept en geanalyseerd. Nog knapper vind ik de betogen over zwaartekracht en tijd. Wubbo heeft het vermogen om zo in een onderwerp op te gaan dat zijn toehoorders afhaken. Het zal wel…. Denken we dan. Gean heeft dit schitterend neergezet.

Het mooiste vond ik de epiloog en dan wel die van Gean ‘Op reis met je vader, vanuit de dochter’. Prachtig geschreven, wat een levenservaring.

H.v.Z. (gepensioneerd uitgever)

Op het einde was ik echt ontroerd, omdat de band tussen een vader en een dochter vaak toch anders is dan die met de moeder en ik het in die zin wel hier en daar herkenbaar vond. Hoewel jullie als gezin natuurlijk een heel ander leven hadden dan de gemiddelde Nederlander, is het denk ik toch voor veel vrouwen hier en daar herkenbaar: ook ik heb eigenlijk nooit echt geweten wat voor werk mijn vader precies deed en wat voor hem belangrijke momenten in zijn leven waren (toen ik nog jong was).

K.V. (journaliste)

Ik heb dit weekend je boek gelezen en ik heb er van genoten. Ik vind het knap hoe je het verleden aan het heden hebt gekoppeld en er daarmee een heel persoonlijk verhaal van hebt gemaakt. […] Ik hoop in de toekomst nog vaker een boek van je hand te lezen!

C.O. (reactie via e-mail)

Je staat voor mij nu in het rijtje naast Annejet van der Zijl (mijn lievelingsschrijfster). Ik vind het bewonderenswaardig dat je zoveel info op een rijtje hebt gekregen en er een vloeiend leesbaar geheel van hebt gemaakt. Het is een boek dat je eigenlijk 2x zou moeten lezen, zoveel info staat erin.

A.v.R. (reactie via e-mail)

2 thoughts on “Lezersreacties

  1. Beste Gean,

    Waanzinnig leuk om te lezen, in één adem, lang geleden mbt een boek dat ik las. Geweldige om nieuwe details te lezen en te zien. Alsof je er zelf bij was.

    Wanneer komt je volgende boek uit ??

    Thanks and lot’s of greetings.

    H. de Bree

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *