De zeven levens van Wubbo Ockels (gewijzigde herdruk)

9789059729131_frontcover_600

ISBN: 9789059729131
Pagina’s: 374
Uitvoering: Paperback
Uitgeverij Eburon
Verschenen: mei 2015
Prijs: € 18

Bestellen

Wubbo Ockels was vooral bekend als ruimtevaarder of milieuvoorvechter. Hij initieerde grote, inspirerende projecten. In De zeven levens van Wubbo Ockels toont zijn dochter Gean juist een persoonlijk portret van hem en schetst een beeld van de man achter de prestaties. Wubbo Ockels vertelde Gean in 2009 dat hij op dat moment zijn zesde leven leidde. Samen reisden zij naar de plaatsen waar vijf levensbedreigende gebeurtenissen plaatsvonden. Niet alleen om het verleden op te zoeken, maar vooral om te kijken naar de ontwikkeling van zijn levensspoor daarna.

Gean laat naast zijn emotionele, ideologische en filosofische kant, ook Ockels’ opmerkelijke kijk op tijd en zwaartekracht zien. Voor deze herdruk blikt Gean in een extra hoofdstuk terug op zijn ‘laatste leven’. In dit zevende leven vormt Wubbo zijn duurzaamheidsboodschap ‘Happy Energy’ en bepleit dat wij allen ‘astronaut van ruimteschip Aarde’ zijn.

Gean Ockels (1973) debuteerde met De zeven levens van Wubbo Ockels (2010). In 2014 kwam Dit boek gaat niet over mijn vader uit, over de ervaringen van dochters van bekende Nederlanders. Ze werkt als redacteur interne media bij het ministerie van VWS.

Wubbo Ockels (1946-2014) was hoogleraar in duurzame ontwikkelingen, uitvinder, natuurkundige en astronaut.

Eerste versie: september 2010

bb_ockels_levens_vp_v09-heelklein

ISBN: 9789035134812
Pagina’s: 304
Uitvoering: Paperback
Uitgeverij Bert Bakker
Verschenen: september 2010
[De in september 2010 verschenen eerste en tweede druk van De zeven levens van Wubbo Ockels zijn geheel uitverkocht.]

De Nederlander kent Wubbo Ockels het best als ruimtevaarder of milieuvoorvechter. Hij initieert grote, vaak inspirerende projecten. Over zijn prestaties valt genoeg te lezen, maar wie is de man achter deze prestaties? Zijn dochter Gean Ockels prikt de bel van zijn publieke gezicht door en toont haar vader zoals hij is.

Wubbo Ockels vertelt Gean dat hij in zijn zesde leven zit. Hij heeft vijf levensbedreigende gebeurtenissen doorstaan en deze hebben zijn leven beïnvloed. Voor dit boek reizen ze samen naar de plaatsen waar de levensveranderende gebeurtenissen plaatsvonden, niet alleen om het verleden op te zoeken, maar vooral ook om te kijken naar de ontwikkeling van zijn levensspoor daarna.

Ockels heeft veel bijzondere dingen meegemaakt. Hij krijgt niet alleen de ruimte om hierover te vertellen en zijn leven te beschrijven, maar ook om zich van zijn emotionele, ideologische en filosofische kant te laten zien. Daarnaast wordt Ockels’ opmerkelijke kijk op tijd beschreven: hij bedacht een revolutionaire theorie over de afhankelijke relatie tussen tijd en zwaartekracht. Dit alles maakt De zeven levens van Wubbo Ockels tot een bijzonder boek over een van de fascinerendste mensen van Nederland.

Cape - W+G bij space shuttle op lanceertoren-heelkleinGean: ‘Het boek vertelt over de vijf levensbedreigende gebeurtenissen die Wubbo heeft meegemaakt en hoe ze zijn leven hebben beïnvloed. Wubbo en ik zijn samen teruggekeerd naar de plaatsen waar deze zich hebben afgespeeld, en zo is het een reisverslag geworden. Het is ook een persoonlijk verhaal over een dochter die haar vader openlijk en direct vragen stelt over zijn leven, over hun relatie en over waarom hij zo vaak afwezig was tijdens haar jeugd.’

Er zijn televisie- en radio-optredens, interviews en recensies verschenen over De zeven levens. Benieuwd naar de ervaringen van lezers? Ga naar de lezersreacties.

Laatste nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *