Over mij

Wie is Gean Ockels?

Ik ben een all round redacteur en schrijver. De focus op wat voor schrijven en redigeren is vaak verschoven. Vooral door mijn enthousiasme voor alles wat maar tekstueel is. Daardoor heb ik een brede expertise opgebouwd in de loop van twintig jaar. Maar uiteindelijk komt alles altijd terug op dezelfde vragen: wat is nou eigenlijk je boodschap en aan wie is deze gericht? Erachter komen wat de kern nou eigenlijk is en hoe je dat kan uiten is misschien wel het leukste wat er is! En dan maakt het niet uit of de tekst bedoeld is voor print, online of film is.

Kern en boodschap

Naast het tot de kern komen van de boodschap, vind ik perspectief een van de belangrijkste onderdelen van schrijven. Voor wie schrijf ik dit? Heb ik de juiste toon te pakken om die persoon te bereiken? Misschien is het ook niet zo gek dat ik in de boeken die ik schrijf altijd ook aandacht wil geven aan de verschillende perspectieven op een bepaald gegeven of gebeurtenis…

Ik werk in vaste dienst als redacteur en communicatieadviseur bij het ministerie van VWS. Daarnaast ben ik als freelance redacteur en schrijver in te huren. Ik schrijf in mijn vrije tijd aan mijn derde boek.

Geef een reactie