Over mij

Vriendin 36 Gean Ockels 45Verhuizen, talen, boeken

Ik ben op 29 augustus 1973 geboren in Groningen. In mijn jeugd ben ik erg veel verhuisd vanwege mijn vaders werk: van Groningen naar Duitsland, naar het zuiden van Amerika, naar Maastricht, naar Aerdenhout.
Van jongs af aan spreek ik dan ook twee talen: Nederlands en Engels. En van jongs af aan schrijf ik in beide talen.

De middelbare school heb ik in Haarlem doorlopen. Daarna ging ik in Leiden Engelse taal- en letterkunde studeren. In 1997 ben ik afgestudeerd in de richting Book & Publishing. Ik heb een grote liefde voor boeken!

 

 

 

Scenarioschrijven

Maar ik heb ook een grote liefde voor film. Vlak na mijn afstuderen koos ik ervoor om naar de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam te gaan. Ik ging Scenarioschrijven studeren. In 2000 ben ik afgestudeerd op een speelfilmscenario voor een kostuumdrama. Een van mijn persoonlijk favoriete filmgenres. Ik ben daarna met een aantal film- en televisieprojecten begonnen. Er is een korte film van mij gerealiseerd, Roadkill, geregisseerd door jaargenoot Jeroen Annokkee en geproduceerd door Motel Films.

Vriendin 36 Gean Ockels 60Combinatie werken & schrijven

Ik werk drie dagen per week als redacteur interne media bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daar zorg ik voor nieuwsberichtgeving op het intranet, ik schrijf artikelen en maak video’s voor het personeelsblad Diagonaal en het digitale personeelsblad vws#Dia.
Ik heb altijd naast een ‘reguliere baan’ geschreven. Tussendoor heb ik wel eens een cursus ‘Columns schrijven’ gevolgd. Erg leuk voor de verandering en de inspiratie.

Daarnaast klus ik bij als (web)redacteur. Zo heb ik onder andere geholpen met het opzetten van een nieuwe website voor de biologische boerderij Hoeve Biesland: www.hoevebiesland.nl Ik ben getrouwd en heb twee zoons.

 

 

Debuut

Van april tot oktober 2009 heb ik samen met mijn vader een aantal speciale reizen ondernomen. Ze hebben de basis gevormd voor mijn (non-fictie) debuut: De zeven levens van Wubbo Ockels (uitgeverij Bert Bakker, september 2010). De gewijzigde herdruk, met een extra hoofdstuk, verscheen op 18 mei 2015 bij uitgeverij Eburon.

Tweede boek

Op 18 december 2014 verscheen mijn tweede non-fictie boek: Dit boek gaat niet over mijn vader (uitgeverij Eburon). Ik onderzocht welk effect het ‘dochter van een BN’er’ zijn nu precies op je leven heeft. Wat zijn de voor- en nadelen van een bekende achternaam? Om dat te achterhalen las ik psychologische studies en interviewde ik zeven ‘dochters van’. De vaders van deze zeven vrouwen hebben uiteenlopende beroepen: van politicus tot voetballer, van tatoeëerder tot acteur. Het boek is bij (online) boekhandels te koop en in de webshop op deze website.

Fictie

Na twee non-fictie boeken richt ik mij op fictie. Momenteel werk ik aan een thriller die zich in Delft afspeelt.

Bureau Geanie

In oktober 2014 heb ik mij bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder de handelsnaam ‘Bureau Geanie’ (uitspreken op z’n Engels, zoals in I dream of Jeannie). Ik ben nu officieel in te huren als tekstschrijver of (web)redacteur. Interesse? Stuur een mailtje naar bureaugeanie@gmail.com

Voor mijn allerlaatste nieuws, volg mij op Twitter.

(Foto’s: Robert Elsing)

One thought on “Over mij

  1. Dag Gean.
    Het zou zo prachtig zijn als het boek: de zeven levens van Wubbo Ockels in het Engels te lezen zou zijn.
    Het is zo prachtig.
    Ik woon in Taiwan, en communiceer meest in Engels.
    Ik zou er veel voor over hebben om het boek aan dierbaren hier te kunnen laten lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *